The only pair that stays a couple

The only pair that stays a couple

Bij het verhaal van Nikovska sluit het verhaal van sokkenmerk Qnoop op nummer 6 naadloos aan. Met de slogan “The only pair that stays a couple” verovert bedenker en eigenaar Dirk Vis Amsterdam en de wereld, de kleurrijke stijlvolle sokken zijn in 14 landen verkrijgbaar. Met een inventieve knoop aan de ene en lusje aan de andere sok, zorgt Qnoop ervoor dat je niet meer ‘gemiddeld 1,3 sokken per maand’ kwijtraakt. Ook Qnoop produceert enkel in Europa en heeft hergebruik –bijvoorbeeld in het materiaal van de knopen- hoog in het vaandel.

Vis, voormalig consultant op de Zuidas, opende in september deze eerste fysieke winkel. “Ik voel me ontzettend thuis in de Hallen. Middenin een creatief en bruisend gebied, ik kan het ‘óh-moment’ van de sokken zelf zien. Die rechtstreekse reacties zijn heel leuk.”
Zijn klanten moeten lachen om de knoop en de lus en herkennen het probleem. Vis: “Iedereen raakt sokken kwijt.”

 
qnoop.com

Change starts from your feet up
De eigenaar van Qnoop is zelf buurtbewoner in West en fietste naar eigen zeggen vaak “met angst voor sloop” langs de oude remise toen die nog dicht was. “Dit soort panden bepalen of het leuk is om in een stad te wonen. Het idealisme waarmee Stadsherstel panden opnieuw leven inblaast en de omgeving opknapt, herken ik. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn welk verschil je als persoon of bedrijf kunt maken, terwijl je óók rendabel bent. Oftewel: Change starts from your feet up.”

Je leest het hier!

Share your thoughts